Ştiri

Ghidul simbolurilor pentru rufe

Cum să citiți simbolurile pentru rufe de pe etichetele hainelor

Fie că sunteți o persoană pasionată de modă în pas cu ultimele tendințe și cele mai fine materiale, fie că aveți o familie numeroasă care are multe rufe, nu este întotdeauna ușor să aveți grijă în mod corespunzător de hainele dumneavoastră. Unele dintre ele sunt delicate, altele se potrivesc perfect cu o stație de călcat, în timp ce altele nici nu trebuie să vină în contact cu un fier de călcat , iar ceea ce vă va ajuta să evitați greșelile sunt etichetele hainelor.

The laundry symbols guide 2Aveți grijă de hainele dumneavoastră învățând să citiți etichetele

În ceea ce privește spălarea, fiecare etichetă a hainelor poartă simbolul unui vas cu apă, indicând temperatura maximă la care respectivul articol poate fi spălat la mașină. Atunci când un articol de îmbrăcăminte trebuie spălat manual, acest lucru este, de asemenea, indicat. Producătorii de îmbrăcăminte utilizează din ce în ce mai mult simboluri care specifică modul de uscare a unui articol. Acestea nu indică doar dacă puteți usca sau nu hainele într-un uscător, ci și temperatura care trebuie utilizată. Un pătrat cu un cerc în interior indică faptul că articolul poate fi uscat prin centrifugare, în timp ce un pătrat cu cruce înseamnă că articolul nu poate fi uscat prin centrifugare.

Pentru călcare, etichetele hainelor au un simbol în formă de fier de călcat cu unul sau mai multe puncte, în funcție de temperatura ce poate fi folosită. Un punct este pentru materiale delicate precum nailonul, care trebuie călcat la 110°C, în timp ce trei puncte se aplică articolelor din bumbac sau in care pot suporta temperaturi foarte ridicate (200°C). Un fier de călcat mic cu o cruce înseamnă că nu trebuie să călcați respectivul articol de îmbrăcăminte.

În cele din urmă, un triunghi sau un triunghi cu o cruce vă indică dacă puteți sau nu puteți utiliza înălbitori. În ceea ce privește curățarea chimică, un cerc înseamnă că este permisă, un cerc cu o cruce înseamnă că nu este permisă.