Ştiri

Cele mai bune cafele din lume

Mmmm, prima cafea de dimineaţă! Şi aroma delicioasă care vine dinspre cafetiera dumneavoastră, care constituie întotdeauna un bun început al zilei! Însă, ca şi în cazul ceaiului, nu toate cafelele sunt la fel. Pentru a ne asigura că nu daţi greş niciodată, veniţi cu noi într-un tur al cafelei prin toată lumea!

Worlds-best-coffees-766x1024

America de Sud – un El Dorado al cunoscătorilor în materie de cafea

Columbia, Mexic, Honduras şi Guatemala, toate produc cafea, iar în aceste ţări veţi găsi unele dintre cele mai bune varietăţi de cafea din lume. Conform experţilor, cea mai bună cafea din lume este produsă în Columbia – la o altitudine de peste 2 000 de metri! Însă cunoscătorii în materie de cafea vă vor spune, de asemenea, că una dintre cele mai bune se găseşte într-o anumită ţară din Africa – şi anume, Etiopia. Cafeaua etiopiană are o notă fructată şi florală, care o transformă în acompaniamentul perfect pentru o masă delicioasă!

Deşi este adevărat că America Centrală furnizează aproape toate tipurile excelente de cafea din lume, probabil că cea mai scumpă varietate provine din Asia. Kopi Luwak este produsă din boabele de arbore de cafea după ce au fost digerate de o zibetă şi apoi colectate. Această cafea foarte rară şi fascinantă a devenit un produs de lux pe care numai câţiva privilegiaţi au şansa de a o gusta.

La fel ca băutorii de ceai, fiecare băutor de cafea are o cafea favorită, în funcţie de preferinţele personale, discernere şi dispoziţie. Dar dacă vă place cafeaua uşoară, două varietăţi care v-ar putea interesa sunt cea faimoasă din Jamaica, Blue Mountain şi cea din Guadelupa Papillon Bleu – ideale pentru prepararea unei cafele delicioase cu lapte.