Sănătos

Cântărirea: ce este bioimpedanța (analiza compoziției corporale)?

Între dumneavoastră și cântar există o legătură îndelungată și care nu este nici pe departe încheiată. Cu toate acestea, chiar dacă sunteți foarte preocupat(ă) de greutatea dumneavoastră, există un instrument pe care poate nu-l cunoașteți: bioimpedanța. În spatele acestui termen care ar putea să vă pară puțin brut, se ascunde un indicator aliat al siluetei dumneavoastră.

impedancemetrie

 

De ce să vă bazați pe bioimpedanță pentru a ajunge la un bun echilibru?

Când vorbim de măsurarea impedanței, ne referim la un sistem de măsurare a cantității de apă din corp care permite stabilirea ponderii masei musculare (oase, mușchi, apă) și a masei de grăsime. Cu ajutorul unui curent electric de slabă intensitate și nedureros care trece prin picioare și traversează tot corpul, cântarul cu analizator corporal afișează nu numai greutatea, ci și masa de grăsime. Înainte de prima utilizare a unui cântar cu analizator corporal, trebuie introduse și elemente precum vârsta, înălțimea și sexul: bioimpedanța ia în considerare valorile minime și maxime recomandate în funcție de acești parametri. Cifra indicată corespunzătoare masei de grăsime vă oferă informații foarte precise cu privire la starea dumneavoastră, indiferent de sex, indiferent dacă aveți 20 sau 50 de ani și indiferent de înălțimea dumneavoastră.

Mai mult decât un simplu cântar, cântarul cu analizator corporal vă permite astfel să vă cunoașteți mai bine corpul, să vă monitorizați cu precizie greutatea și să vă stabiliți mai ușor obiectivele pentru a vă recăpăta silueta. Prin urmare, după fiecare cântărire, puteți afla dacă ați dobândit masă musculară sau dacă ați pierdut din grăsime și puteți să vă adaptați activitatea și alimentația în funcție de așteptările dumneavoastră.