știri

Cum să utilizați și să întrețineți articolele de bucătărie?

Sfaturi pentru utilizarea și întreținerea vaselor de bucătărie în funcţie de înveliş.

Articolele de bucătărie cu înveliș antiaderent şi cele din ceramică au fost concepute pentru utilizări diferite. În funcție de rețetele preferate, de preparatele pe care le pregătiţi pentru întreaga familie și de gusturile dumneavoastră, iată câteva sfaturi de utilizare și de întreținere pentru a prelungi durata de viață a tigăilor și oalelor.

photo ustensiles

Vasele de bucătărie cu înveliș antiaderent vă sunt permanent la îndemână

Datorită tigăilor și oalelor cu înveliș antiaderent, gătitul sănătos devine o adevărată plăcere. Acestea sunt adaptate pentru orice sursă de căldură, chiar și pentru plitele cu inducție. Dacă tigaia dumneavoastră este dotată cu Thermo-Spot , atunci știți că puteți să începeți să gătiți în momentul în care termostatul se înroșește. Nu trebuie să supraîncălziți alimentele : nu este recomandată gătirea la o temperatură mai mare de 230°C.

Sfaturi pentru depozitare :

Pentru o bună întreținere a oalelor și tigăilor, este recomandată suspendarea acestora. În cazul în care le depozitați într-un bufet, introduceți între ele o lavetă sau un prosop de hârtie pentru a evita șocurile.

Pentru a vă bucura un timp îndelungat de tigăile și oalele dumneavoastră cu înveliș antiaderent, utilizați linguri și spatule din lemn sau din plastic. În interiorul anumitor vase de ultimă generație pot fi folosite și obiecte din metal : verificați manualul pentru a fi siguri. Pentru curățare, lăsați întotdeauna ustensilele de articolele să se răcească înainte de la a introduce sub jet de apă rece. Puteți curăța foarte ușor articolele de bucătărie cu înveliș antiaderent în mașina de spălat vase sau cu ajutorul unui burete neabraziv.

Un înveliș din ceramică practic, ușor de întreținut și solid

Vasele de bucătărie cu înveliș din ceramică pot fi utilizate pe sursă de căldură cu gaz, pe plite electrice, pe plite cu inducție sau chiar pe plite vitroceramice. Foarte rezistente, tigăile și oalele prevăzute cu un astfel de înveliș sunt perfecte pentru fierbere lentă, pentru prăjit, pentru rumenire la foc mic, pentru fierbere înăbușită… Le puteți utiliza cu linguri, teluri și spatule din metal.

Pentru întreținere, utilizați de preferință un burete moale. Risotto s-a lipit ușor de fundul oalei ? Nu frecați cu un burete abraziv : lăsați oala la înmuiat câteva minute și o veţi putea curăța foarte ușor.